Jouw bedrijfskritische analytics data overal met Splunk 6.1

Alle data die je in Splunk indexeert is tegenwoordig waardevoller dan ooit. Of je nu in IT of de Business zit, je wilt altijd en overal toegang tot je data. Je wijzigt de manier waarop je naar data kijkt, Splunk eet alles en geeft antwoordt wanneer je dat vraagt.

Sinds 6 mei is Splunk 6.1 uit met een aantal interessante nieuwe features; high availability van machine data, meer mogelijkheden om data te visualiseren en het embedden van Splunk data in andere applicaties.

Multi-site clustering maakt het mogelijk om je geïndexeerde data op meerdere plekken beschikbaar te hebben zodat bij een grote verstoring op een datacenter nog steeds mogelijk blijft om analyses in Splunk te doen op een andere omgeving. Clustering is niet helemaal nieuw maar volledige high availability wel.

Nieuwe “pan and zoom”-controls geven je meerdere mogelijkheden om data te visualiseren en hier realtime mee door te werken. Niet langer hoef je in XML bestanden dashboards te ontwikkelen maar kun je dit vanuit de visuele editor doen.

Als laatste is er nog de nieuwe mogelijk om rapporten te embedden in externe applicaties. Mocht je data willen delen met mensen in SharePoint of SalesForce dan maakt deze feature dat mogelijk…eindelijk ­čÖé

De nieuwe Splunk versie is te vinden onder www.splunk.com/download. Mocht je meer willen weten over de installatie en/of upgrade naar Splunk 6.1 vanaf eerdere versies bel, mail of tweet me!

 

Over Coen Meerbeek

Solution Architect IT Monitoring / Splunk consultant @ Blue Factory, eigenaar en oprichter @ BuzzardLabs, basketbalspeler en Xbox-gamer. Lees meer van Coen op Launchers.nl en Twitter.

Speak Your Mind

*